mandag 10. mai 2010

Helsinki 10


Vi var på klassetur til Rogaland kunstmuseum, som vi har vært flere ganger før i forskjellige anledninger. Denne gangen var det for å se på en finsk fotoutstilling som heter "Helsinki 10" Det er bilder fra ti forskjellige kunstnere fra en fotoskole "The Helsinki School" i Helsinki, Finnland. 
Hele klassen var veldig begeistret for bildene i denne utstillingen, og jeg syntes selv at de aller fleste var veldig interessante.

Alle bildene var og printet på plater som hadde ganske reflekterende flater, dette gjorde at bildene endret seg etter hvert som du beveget deg rundt i rommet. 
Her kan du se noen i klassen min, reflektert i bildet vi så på. Bildet her var sammensatt av to forskjellige bilder av en bygning.

Dette var mine to favoritt bilder, det øverste er et bilde som heter Kitka River og er laget i photoshop. Kunstneren hadde ikke noe kunnskap om photoshop før han laget dette bildet og brukte ca to år på å lære seg det skikkelig før dette bildet ble lagd.
Det nederste er tatt i et basseng, med modeller som ligger oppi. Bakgrunnen er et stort bilde som er lagt på bunnen av bassenget.
Læreren vår ville vi skulle skrive litt om forskjellige typer bilder; kunstuttrykk, reportasje og dokumentasjon. 
Et reportasjebilde er et bilde som skal dokumentere en hendelse av interesse for folket. Et bilde som dokumentasjon er et bilde som viser en hendelse, og bilde som kunstuttrykk er et bilde som ikke har noe mening videre utover enn at det er kunst. Kanskje det kan ha en mening bak, men ikke et bilde av noe som allerede har en mening. Alle bildetypene kan være redigerte men bare bilde som kunstuttrykk kan være manipulerte. Kategoriene kan også blandes, dokumentasjonsbilder kan også være kunstuttrykk osv.  Alle bildene jeg har med i dette i blogginnlegget er bilder som kunstuttrykk, bortsett det siste bildet som er en blanding av dette og dokumentasjon. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar